Chromecast eller Apple TV?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Proshop.dk

Er du træt af reklamer eller uinteressante tv programmer? Ja så hører du til dem der enten fravælger eller kraftigt nedgraderer tv-pakkerne i disse år. Streaming vinder frem og alle udbydere er at finde i App Store eller Google Play på din smartphone.

Film og serier gør sig dog bedre på en større skærm. Her kommer Chromecast eller Apple TV så ind i billedet. For via de to teknologier kan du få serien eller filmen op på tv skærmen. Sådan fungere det:

Chromecast

Chromecast er en enhed fra Google. Udstyret med HDMI stik til fjernsynet og et strømkabel til fjernsynets USB udgang eller en stikkontakt. Monteres på fjernsynet og guiden på skærmen følges.

Chromecast kræver et Wi-Fi netværk for at fungere. Men når den først er konfigureret, så kører det. Du finder de ønskede film eller serier på telefonen og afspiller det på skærmen, via Chromecast. Nemt og simpelt.

Dine tv apps ligger altså på din telefon. Du benytter gratis tjenester som f.eks. DR TV eller køber abonnement hos f.eks. HBO, Netflix, Disney+, Dansk Filmskat eller en af de andre tjenester. Chromecast bruger ikke fjernbetjening, men Google har lanceret Google TV, som i lighed med Apple TV har en fjernbetjening. Google TV er dog ikke lanceret i Danmark, men hvad skal man også med en fjernbetjening?

Hvad koster det? Du køber Chromecast og så kan du i princippet streame gratis fra f.eks. Youtube eller DR TV. Dertil kommer evt. abonnementer på de ønskede streaming tjenester.

Vis filtre
Forsendelse
Pris

Mærke
 

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Google Chromecast med TV (4K)

Google Chromecast med TV (4K)

505,- pr. stk. (Spar: ,-)

Apple TV

Apple TV er en lille boks fra Apple. Udstyret med HDMI stik til fjernsynet og et strømkabel til stikkontakten. Når det hele er sat til, følges guiden på skærmen.

Apple TV kræver Wi-Fi netværk for at fungere. Men når den først er konfigureret, så kører det. Du finder de ønskede film eller serie apps via App Store på Apple Tv boksen og her fra vælger så, via fjernbetjening, det du vil se.

Dine tv apps behøver dermed ikke ligge på telefonen, men skal installeres på dit Apple Tv. Det kan f.eks. være HBO, Netflix, Disney+, Dansk Filmskat eller en af de andre tjenester.

Hvad koster det? Du køber Apple TV og så kan du i princippet streame gratis fra f.eks. Youtube eller DR TV. Dertil kommer evt. abonnementer på de ønskede streaming tjenester. Du kan vælge at købe abonnement til Apple TV+ der koster et månedligt beløb og giver adgang til Apple Originals.

Forsendelse
Pris

Mærke

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Apple TV Remote (3. Gen.)

Apple TV Remote (3. Gen.)

509,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV Remote (3. Gen)

Apple TV Remote (3. Gen)

579,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV HD 32GB

Apple TV HD 32GB

888,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV 4K (2022) 64GB Wi‑Fi

Apple TV 4K (2022) 64GB Wi‑Fi

1.299,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV 4K 64GB (2021)

Apple TV 4K 64GB (2021)

1.463,- pr. stk. (Spar: ,-)

Hvad er forskellen så?

  • Chromecast er billigere i indkøb.
  • Apple TV er 3x dyrere end Chromecast.
  • Chromecast bruger mobilen som fjernbetjening.
  • Apple TV leveres med fjernbetjening.
  • Streaming tjenesterne skal tilkøbes og koster det samme.
  • Chromecast kan tilsluttes tv via HDMI og USB.
  • Apple TV tilsluttes via HDMI og Strømstik.