Lav en blog (4 minutters guide)

Indeholder reklame via affiliate links for:

Simply.com

Lav en blog eller hjemmeside – Det nemt at få succes!

Lav en blog, alle og enhver kan lave en blog, men spørgsmålet er, hvor seriøs ønsker du at være? Man kan nemlig gribe det an på flere måder. Man kan få sit eget domæne (webadresse) hvor man skriver opdateringer, eller man kan oprette sig på en gratis blog løsning. Den gratis blog løsning findes der mange af rundt omkring, blogger.com, wordpress.com osv. Men hvis du vil være seriøs blogger, så kan du lige så godt starte seriøst ud. Hvis du har din egen løsning på egen webadresse, har du fuld kontrol over din blog, det har man ikke på de gratis blog løsninger.

Hvad er en blog?

Ja hvad er en blog? En blog eller en webblog som det også kaldes, er en hjemmeside, hvor man kan dele oplevelser, tanker og meninger med resten af verden, ved at skive indlæg på hjemmesiden, og udgive dem til offentligheden. Nedenstående guide kan også bruges, hvis du blot ønsker en helt almindelig hjemmeside, fremgangsmåden er nemlig præcis den samme! Der er mulighed for at tilføje billeder eller video til dine blog indlæg. Hvis du skriver interessant indhold, så kan din blog få mange besøg og derved kan du nå ud til mange mennesker med dine opdateringer. Din succes er i sigte!

Kom i gang med det samme! Få dig din egen blog! Man kan blogge gratis flere steder, men de er ofte fyldt med reklamer og regler for hvad de må indeholde! Skal du være herre eller kvinde i egen hus, skal du have din egen blog. En blog er en form for hjemmeside, og faktisk noget nær den billigste og mest enkle hjemmeside løsning du kan få.

Når du først har fået din egen blog, så har du en rigtig “byg selv hjemmeside”. En blog kan du billigt bygge videre på når du har tid, og samtidig dele dine oplevelser, meninger eller ideër med resten af verden. Gratis er ikke nødvendigvis = med godt. Når noget er gratis er der altid nogle begrænsninger.

Få dig din egen hjemmeside! (Det inkludere webhotel og DK-domæne, der kan være en blog) Det er ikke gratis, men det er bedst! Du kan herfra vælge selv at køre videre. Her på websiden finder du mere information om hvordan du opsætter din hjemmeside.

Lav en blog på eget domæne

Det er ikke specielt svært at komme i gang med at blogge, der er faktisk kun 4 ting du skal have styr på, før du kan komme i gang. 1. Vælg et ledigt domænenavn. 2. Registrer dit ønskede domæne på et webhotel. 3. Installer et CMS-system (content management system). 4. Vælg et tema/design til din blog. Hvis du vil se en hurtig video gennemgang, så se videoen i bunden.

Hvordan laver man en hjemmeside?

Via nedenstående guide, kan du nemt se hvordan du laver en blog eller en hjemmeside. Vi gennemgår hvordan du opretter din hjemmeside, hvordan man laver en blog og hvordan man køber et domæne. Med nedenstående guide, får du din helt egen hjemmeside! Et hjemmeside program er ikke nødvendigt, for at have en hjemmeside, det hører fortiden til. Hjemmeside programmer er kun for de mere erfarne brugere, der skal kunne designe detaljerne. Med denne hjemmeside kan du også lave din egen webshop, men det er et kapitel for sig selv. Nå.. tilbage til spørgsmålet: Hvordan laver jeg en hjemmeside? Svaret er her under:

Vælg et ledigt domænenavn og registrer det på et webhotel

Reklame for Simply.com

Det er nemmest at slå pkt. 1 og pkt. 2 sammen, da begge dele kan klares på samme sted. Nemlig dit webhotel, der er både søgefunktion for ledige domæner og mulighed for at bestille med det samme. Et af de steder hvor du får et webhotel med domæne til den bedste pris er hos danske Simply, du indtaster det ønskede domænenavn i søgefeltet til højre på siden og klikker på søg. En liste over domænet med forskellige endelser vil nu komme frem på skærmen, det kunne evt. være .dk, .com, .eu eller noget helt fjerde. Ud for domænet klikker du på knappen Bestil.

Nu skal du så vælge hvilken størrelse webhotel du skal vælge. Til at starte med, vil jeg blot anbefale den mindste pakke, Basic Suite, klik på Bestil nu. Du skal nu bekræfte domænet du har valgt, når det er gjort, skal du udfylde dine kontaktinformationer og klikke på Næste. Du kommer nu til siden Produktdetaljer, her står den som standard markeret til Irrelevant, det retter du til PHP. og indtaster kuponkoden: YPNX5Z, det giver dig en lille bonus. Du klikker nu på næste og går til betaling.

Har du valgt et .DK domæne så får du i løbet af 1 time en e-mail fra DK-Hostmaster, der beder dig logge ind og aktivere dit domæne. I løbet af 12-24 timer er det aktivt og kan ses i din webbrowser. Har du bestilet et andet domæne, så bliver det aktiveret automatisk i løbet af et par timer.

Installer et CMS-system

Du har nu dit eget webhotel, dit eget domæne og mangler kun at opsætte en hjemmeside. Du logger ind i kontrolpanel (Du har fået en e-mail med dine login informationer) Her klikker du på 1-Click, i menuen, Klik på Vælg ud for WordPress.

1-Click Install hos Simply.com

Ønsket webadresse vil være udfyldt med dit domæne navn. Vil anbefale at du undlader at skrive noget i feltet efter skråstregen. Tabel præfiks er valgfrit, og behøver ikke at blive udfyldt. Administrator's login er angivet til: admin, vil anbefale du ændre det til noget andet. Angiv et password du kan huske, indtast din E-mail, Site name er sidens navn, har kan du eks. skrive Jørgen's Blog. Til slut vælger du sprog. Vil du lave en blog på engelsk, så lad den stå markeret med engelsk, men skriver du på dansk, så ret den til Danish. Nu mangler du bare at klikke på Installer nu.

1-Click Install af WordPress hos Simply.

Når systemet har installeret din nye blog, så åbner den en side, hvor du kan klikke på gå til forside, eller gå til kontrolpanel. Samtidig får du en e-mail med login informationerne, som du lige har valgt.

Vælg et tema/design til din blog/hjemmeside

Din blog har nu fået et standard tema, det kan du sagtens køre videre med, hvis det er det udsende du ønsker i første omgang. Men du kan også gå ind i kontrolpanel, klikke på Udseende, og vælge Temaer. Her kan du, hvis der er installeret andre temaer i installationen, vælge mellem nogle andre. Du kan også klikke på knappen, Tilføj nyt, og søge efter et tema ud fra nogle søgeord, eks. blue, black, food eller noget fjerde. Indtast dit søgeord på engelsk, da mange af temaerne er på engelsk, vil det være nemmest at finde det du ønsker på det sprog. Du kan selvfølgelig også bare klikke på Udvalgte, Nyeste eller Opdateret for nyligt. Så får du et udvalg at kigge på. Ud for det tema du finder, klikker du på Preview, for at se et eksempel, eller Installer nu, for at installere temaet på din blog. Dette er den nemmeste vej til et gratis hjemmeside design. Lav en blog eller en hjemmeside? Begge muligheder er tilstede, når du har opsat hjemmesiden.

Der findes også andre muligheder end de temaer der ligger i WordPress. Man kan nemlig købe teamer og de er typisk af en bedre kvalitet end dem der er gratis.

Wordpress temaer

Hvor det bedst at oprette en blog?

Som jeg beskrev i starten, så kan det gøres på flere måder. Jeg vil anbefale at du har dit eget webhotel og domæne, da du ellers er bundet på hænder og fødder, hvad angår design og de reklamer der typisk er i gratis løsninger. Fordelen ved at have dit eget domæne er også at du kan få et .dk domæne. På de udenlandske blog tjenester får du typisk et .com domæne. Det er fint nok, men ikke særligt dansk. Simply er meget brugervenligt, og det vil jeg til enhver tid anbefale som den bedste løsning. Her har du fuld kontrol over dit eget indhold og kan til enhver tid flytte et andet sted hen, hvis du finder noget bedre.

Når jeg anbefaler Simply, så er det ikke mindst på grund af 1-Click, funktionen, det er langt fra alle webhoteller der tilbyder denne service. Skal du først til at downloade wordpress og uploade det til dit nye webhotel, så kan det godt blive lidt langhåret, for en nybegynder. Så spar dig for besværet og bestil dit webhotel og domæne hos Simply. Så har du gjort det nemt for dig selv.

Du får lige guiden på video

Simply har fået nyt design, siden videoen er lavet, men princippert er stadig det samme. Basic Suite hed den gang Bronze.

Tak for guiden, men kan jeg få hjælp?

Ja! Selvfølgelig kan du få hjælp, jeg hjælper dig gerne med at bestille domæne, oprette webhotel og gøre det hele klar til dig. Så du ikke selv skal rode med teknikken. Send mig en e-mail, så finder vi ud af det, mod en mindre betaling naturligvis. Kontakt mig her.