Chromecast er din nye ven

En Chromecast som sådan, ikke en nyhed, men findes i flere versioner og kræver lidt opsætning før den kører. Er du fuldt teknisk kyndig, så er det bare fedt, hvis ikke, så hjælper jeg dig gerne lige fra indkøb til opsætning.

Hvad er en Chromecast?

Chromecast er en mindre elektrisk enhed, der gør det muligt at vise indhold fra telefonen, tablet eller computer, direkte på dit tv. Du kan f.eks. se Tv-serier fra HBO, Netflix, Viaplay, Tv 2 Play, eller film fra f.eks. Dansk Filmskat eller Disney+. En Chomecast kan også vise klip fra f.eks. Youtube. Din Tv leverandør, har garanteret allerede en app, der understøtter Chromecast. Det har f.eks. både Boxer og Waoo.

Hvordan tilsluttes en Chromecast?

Chromecast monteres i tv'ets HDMI port. Dertil skal den tilsluttes strøm, enten fra en USB port i tv'et eller i en stikkontakt via medfølgende adapter.

Chromecast 3

Hvilke krav er der til en Chromecast?

  1. Du skal have et tv.
  2. Du skal have et Wi-Fi-netværk.
  3. Dit tv skal have en HDMI port.
  4. Dit tv skal have en ledig USB port, eller et ledigt strømstik i nærheden.

Når overstående et på plads, så kan du nyde godt at en Chromecast. Hvis din tv udbyder har en app, der understøtter Chromecast, så kan du se dine tv-kanaler uden brug af tv-boksen. Dertil kan du altid vise indhold DR TV appen og fra YouTube. Øvrige nævne tjenester kræver et abonnement.


TerkeLit har stor erfaring i montering og opsætning af Chromecast. Kontakt mig, hvis du har brug for hjælpe til opsætning af en Chromecast.