Der er en række ting du skal være opmærksom på når du skal have en ny hjemmeside. Hvis ikke du har har styr på de basale ting, kan du ende med håret i postkassen. Det er heldigvis ret simpelt og jeg vil her fortælle hvordan du gør.
1. Dit domæne
I princippet er et domæne ikke dit. Men du kan registre brugsretten til det domæne du ønsker, hvis det er ledigt. Nogen webbureauer registrer “dit” domæne i deres navn. Det vil sige at de har fuld kontrol over det domæne eller den webadresse du bruger enten privat eller i dit firma.
Løsning: Du kan kræve at “dit” domæne registres i dit navn hos DK-Hostmaster, det er en simpel procedure der tager to minutter at ændre/overdrage. Når du selv er registret som Registrant, Fuldmægtig og Betaler, for dit domæne, så får du en årlig regning fra DK-Hostmaster for domænet. I skrivende stund er prisen 50 kr. pr. domæne. Der kan fremsendes en faktura mod et fakturagebyr, eller pengene kan opkræves via Betalingsservice. Sådan sikrer du rettighederne til dit domæne.
2. Dit webhotel
Webhotellet er det sted hvor din hjemmeside ligger fysisk. Det vil også ofte være her din e-mail server m.v. styres fra. Webhotellet kan godt være lidt teknisk at opsætte og administrere. Så med mindre du har erfaring med at styre et webhotel, vil det være en god løsning at lade dit webbureau eller din webmaster kontrollere det.
Løsning: Hvis du alligevel vil administrere dit webhotel selv, så kan jeg anbefale en række driftssikre, danske og fair-pris løsninger. På trods af de engelsk klingende navne, så står der danske iværksætter bag de fleste nævnte webhoteller. Fælles for begge webhoteller er at de har en masse glade brugere, hvor de høster stor ros.
3. Gratis hjemmeside
Du kan risikere at blive ringet op af webbureauer, der tilbyder dig en gratis hjemmeside. Lad mig lige slå fast, intet er 100% gratis! Typisk vil du modtage en regning på webdesign i steder der langt overstiger begrebet “GRATIS”. Så sørg for at få noget på skrift før du siger ja tak til gratis services. Der kan være betingelser der er lyssky. Der findes også eksempler på gratis hjemmesider der er helt reelle, der må du dog ofte finde dig i reklamer på din hjemmeside.
Konklusion:
Hvis du har kontrollen med dit domæne, så har du også kontrol med hvilket webhotel det peger på. Skulle der opstå uoverensstemmelser med din webdesigner eller andre former for uheld, f.eks. død, så du ikke kan få adgang til dit webhotel, så kan du uden problemer og i løbet af få timer pege dit domæne på et nyt webhotel. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig.