Tips til Prestashop 1-Click Upgrade

Jeg har her til aften siddet og hygget mig med opdatering af en tidlig version 1.6 Prestashop til seneste 1.6.1.11, da der var PHP version problemer på den gamle.

Her løb jeg ind i 4 forskellige problemer. Tænker det skyldes fejl i 1-Click Upgrade fra Prestashop.

1. Kunne ikke logge ind i Backoffice efter opdateringen
2. Kunne ikke se Frontoffice, da det stadig var i vedligeholdelse.
3. Kunne ikke load kontrolpanel forsiden, alt snorrede rundt.
4. Kunne ikke ændre rækkefølge på produkterne i kategorierne.

Backoffice login

Gå ind i MySQL og find tabellen “PS_Cofiguration” her finder du så “PS_CIPHER_ALGORITHM” ret værdien fra 1 til 0.
Det er nu muligt at logge ind i Backoffice igen.

Deaktiver vedligeholdestilstand

Gå ind i MySQL og find tabellen “PS_Cofiguration” her finder du så “PS_SHOP_ENABLE” ret værdien fra 0 til 1.
Det er nu muligt at besøge webshoppen igen.

Kontrolpanel er blank

Gå ind i Backoffice, klik på Avancerede parametre -> Ydelse og aktiver Cache + Smart cache til CSS + Minimer HTML
Så virkede det igen i både Chrome, Internet Explorer og Edge (Hvis man sætte sidstenævntes zoom til 95%) Hvis det stadig ikke virker, så er problemet garanteret relateret til gamle cache filer. Nulstil cacahe under ydelse. Den sletter ikke alt, så fortsæt under PHP med at slette cache filer, vipti, så kører det ligepludselig efter et par CTRL+F5 opdateringer af skærmen.

HTTP ERROR 500

Backoffice virker fint, alt kører perfekt, ser det ud til. Lige ind til du åbner forsiden og konstaterer at browseren melder “HTTP ERROR 500” Den er set før i Prestashop. Men hvad er der galt denne gang. Hvad er en fejl 500? Det er serverens måde at sige “Et eller andet er galt, men jeg ved ikke hvad det er” Det betyder egentlig bare at der er et eller andet galt med serveren, oftest noget der er galt med hjemmesidens kode. Fejlen opstod i øvrigt i forbindelse med en opdatering fra 1.6.1.3 til 1.6.1.11. Har desværre ikke løst gåden endnu. Men arbejder på sagen, opdaterer så snart det er løst.

Rækkefølgen på produkterne

At ændre rækkefølge på produkterne kan være lidt af en opgave i Prestashop. Det er ikke altid det virker og det er ret belastende.
Har desværre ikke fundet løsningen endnu. Nogen gange virker det i Internet Explorer, andre gange ikke.

Sådan gør du ->

Direkte link til modulet: 1-Click Upgrade

Modulet guider dig til at slå vedligeholdelses tilstand til. Her efter klikker du på Update og så står den ellers og arbejder, først laver den backup af filer, så af database og så downloader den den den nyeste prestashop version. Da det er gjort indlæser den filerne og til slut får du en guide til ting du måske skal være opmærksom på, hvis billeder ikke vises osv.

Ting du skal være opmærksom på

  • Lav ALTID en komplet backup før du går i gang. FTP + Database.
  • Opdateringen nulstiller Temavalg, så du skal ind i Backoffice og vælge tema, ellers får du “500 server error” på forsiden.
  • Hvis billederne ikke vises efter opdatering skal du gå til: “Præferencer -> Billeder” og klikke på Regenerer miniaturebilleder.

Nu er det tid til at teste shoppen, konfigurere moduler, moduler du selv har installeret vil sandsynligvis være deaktiveret, så det skal installeres igen. Ved min opgradering lå informationerne stadig i databasen, så jeg skulle bare aktivere modulerne, så virkede det hele. Når du har fået styr på forside og design, så kan du aktivere din webshop igen og det hele kører. Hvis jeg bliver opmærksom på nogen problemer de kommende dage, så vil jeg opdatere denne post.