Support til Windows XP ophører

I går var det den 8 April, en tilsyneladende helt almindelig dag, helt almindelig tirsdag og helt almindeligt dansk vejr. Men, der var alligevel en ting der gjorde dagen unik. Tirsdag d. 8 April var nemlig dagen hvor vi tog afsked med Windows XP, der findes stadig mange computere der kører Windows XP, men nu er det 100% slut med opdateringer fra Microsoft til systemet, og det betyder at der er frit slag for alle, sikkerheds-huller bliver nemlig ikke lukket mere.

Hvad betyder det for din sikkerhed?
Hvis du stadig er ejer af en computer med Windows XP så vil jeg opfordre dig til følgende:

1. Stop brug af Nem-ID nu
2. Stop brug af Netbank nu
3. Stop brug af Facebook nu
4. Stop brug af Betalingskort nu

Det er ganske simpelt for usikkert at bruge på det gamle system. Det er 12 år siden Windows XP kom på gaden, siden har vi set både Windows Vista, Windows 7 og nu Windows 8, det er på tide at pensionere det gamle styresystem. Der er formentlig mange der har behov for at bruge en eller flere af overstående punkter, men så vil min anbefaling helt klart være at opgradere styresystemet til noget nyere, eller simpelthen at købe en ny computer.

Opdatering af computer
Hvis du vil opdatere din computer, så overvej det en ekstra gang, er den et halvt årti gammel eller mere, så synger den nok snart på sidste vers, så er det dumt at bruge penge på at købe et nyt styresystem. Du kan hurtigt bruge 700-1000 kr. på et nyt styresystem – Se priserne hos Computersalg.dk. På websiden skriver du: Windows i søgefeltet i toppen. Så får du en række muligheder at vælge imellem. Vil anbefale Windows 7, hvis det er en gammel computer.

Køb af ny computer
Hvis du er ejer af en stationær pc i dag, så bør du overveje at udskifte den med en bærbar computer eller tablet. Fordelen ved en bærbar er både at den bruger mindre strøm, men også at den er nem at have med i sofaen, på familie besøg, når ferie billederne skal vises frem og den fylder ikke ret meget. Se priserne hos Computersalg.dk. Hvis du primært bruger din computer til at surfe på nettet, kan du have lige så meget glæde af en Tablet. Om det skal være en iPad, en Samsung Tablet eller en tredje model er op til dig selv. Det der taler for iPad er den høje brugervenlighed, iPad er så nem at bruge at børn kan finde ud af det. Men en Samsung Tablet med Android system har til gengæld en række fordele for understøttelse af software.

Held og lykke med dit valg