Opbygning af hjemmeside

Indeholder reklame via affiliate links for:

I onsdags var jeg ude og holde en lille Workshop omkring hjemmesider, i den forbindelse vil jeg lige skrive lidt om de ting jeg snakkede om. I denne artikel handler det om opbygning af hjemmeside Når man opbygger en hjemmeside, så er der specielt 5 ting man skal have fokus på, for at opnå succes. For få år siden gjaldt det bare om at spamme hjemmesiden med det søgeord man gerne ville ses på, sådan er det ikke længere. Det er i hvert fald en meget kortsigtet strategi.

Dine 4 prioteter:
META Beskrivelse
META Title
Billeder med ALT-tag
Fokus søgeord

Hvis vi starter med META beskrivelse, eller META Description, som det rigtigt hedder. Jamen så gælder det om at få defineret din salgstekst her. Definere du ikke din egen beskrivelse af den pågældende side, så giver du søgemaskinerne fri mulighed for at definere deres egen tekst, det kan være med svingende resultat. For at gå i dybten med META description, så vil jeg lige dele dette link til: 20 tips til dine META Descriptions.

Anden punkt er META Title, altså sidens overskrift, både i søgeresultaterne, men også i toppen af browseren eller browserens fane, afhængigt af hvilken internetbrowser du bruger. Ser vi på nedenstående billede, så er Meta Title, den øverste tekst, der findes over webadressen. Hvis du selv bestemmer hvad der står, så har du også bedre indflydelse på om folk besøger din webside.

Langsom computer?

Tredje punkt er ALT-tag, det er måske ukendt for mange, men ikke destomindre en god ting at anvende. Sagen er den at tekst orienterede browsere, søgemaskiner m.v. ikke kan læse billeder. Du er derfor nødt til at fortælle hvad der er på billederne. Med ALT-tag giver du billedet en beskrivelse. Det kan f.eks. se sådan her ud: <img src=”../billede.jpg” alt=”Et billede af et billede”>. Nu ved vi hvad der er på billedet, og det ved alle andre også.

Fjerde punkt på listen var fokus-søgeord. Når du skriver en ny artikel på din hjemmeside, så fokuser på et enkelt søgeord, det kan blive svært at ranke på både bananer og æbler hvis din artikel indeholder en lang beskrivelse af begge dele. Så hold folks, lad dog være med at spamme din artikel med det samme ord mange gange efter hinanden! En god grund regel er at dit primære søgeord ikke må udgøre mere end 2-3% af tekstens indhold.

Med overstående liste er du lidt bedre rustet, til at gå i gang med opbygning af hjemmeside.