Fakta om batterier! Nok mest vedr. computere!

Husk at lade dit batteri helt op første gang!

Det var der engang en der sagde, og det er også sandt, hvis det er en af de gamle batterier du har! F.eks. nikkel-cadmium batterier i, ja så holder den gamle historie stadig! Nu til dags bruger man lithium-ion batterier, og de er ligeglade om du lader halvt, helt eller delvist op.. de tilbyder den strøm de har.

Husk at aflade dit batteri jævnligt!

Ja sådan var det med de gamle batterier. Du skader faktisk nye batterier ved at aflade for tid, så bare lad stikkontakten side i stikket, så der hele tiden er power på den bærbare når den skal bruges! Men af hensyn til strømforbruget, bør den ikke være tilsluttet hele tiden.

Det er slider på batteriet hvis computeren er tilslutter stikkontakten!

Nej, computeren sørger selv for at slå batteriet fra når det er ladt helt op.. så batteriet tager ikke skade på den måde! Nej, dog kan computeren tage skade af at blive for varm.. og det kan den eks. blive af at sidde i en traditionel docking station, hvor den ligger oven på stationen og derved både selv generere varme og samtidig får varme fra docking station, derfor er flere docking stationer også eksterne i dag, dvs. de ligger ved siden af computeren, frem for under computeren! Men sørg for at der er god ventilation til computeren.

En lille sidebemærkning omkring opladning!

Sidder din oplader til mobilen eller computeren i stikket nu? Ja, er computeren eller mobilen sat til? Nej, bruger opladeren strøm? Nej, Ja den gør, i stort set alle opladere er der en transformer, om det så er til mobilen eller det er til computeren. Hvis du har tændt for kontakten og stikket sidder i, så bruger den strøm. For strømmen køre rundt i transformeren! Så sluk for kontakten!