Det perfekte design på din hjemmeside

Nu skal man passe på med at råbe “Den ultimative guide” for intet er perfekt, der er altid plads til forbedringer.

En hjemmeside kan bestå af en masse tekst, men hvis der kun er tekst, så bliver det jo kedeligt at gennemgår. Du kender det fra bøger, der skal også helst være et billede hist og her, så man kan leve sig ind i handlingen. Hvad ville en avis være uden billeder og det gælder selvfølgelig også for din hjemmeside. Hvordan får man det perfekte design på sin hjemmeside? Jo man skal pakke det pænt og indbydende ind. Her vil vi så kigge på et par punkter der kan hjælpe dig på vej.

1. Billeder / Grafik

Går vi 15 år tilbage i tiden så var det hotteste du kunne have på en hjemmeside, en gif animation eller et enkelt billede. I dag skal det være enten infografik eller speeddrawing, hvis du skal være med på moden. Du går dog ikke galt i byen med indholds relaterede billeder, der passer til din tekst. Der findes selvfølgelig google billedsøgning, men pas på du ikke får fingrene i maskinen. De billeder du finder på google kan nemt være underlagt ophavsret. Nej, vær helt sikker før du bruger et billede, du ikke selv har lavet eller taget med dit kamera. Du kan også bruge en af de mange billede sider, som f.eks. Stock.Adobe.com, her betaler du for de enkelte billeder med point du har købt. Foruden billedere, finder du også videoer og anden spændende grafik.

2. Skrifttyper / Fonts

Skal du have en smart tekst på din hjemmeside, eller skal du bare køre standard font? Der er rigtig mange skrifttyper som eks. Windows understøtter, men det er nødvendigvis ikke det samme på andre enheder. Med Smartphones, Tablets, Bærbare, Tv og hvad der ellers kan gå på nettet, kræver det en alsidig skrifttype som alle enheder forstår ens, så din hjemmeside ser ens ud på alle enheder. Her kommer Google Fonts ind i billedet, du henter simpelthen en skrifttype fra Google's kartotek, med over 600 forskellige skrifttyper. Problemet med Google fonts er dog at du henter data som ikke nødvendigvis er tilladt i forhold til GDPR.

3. Videoer

Ikke alle gider sidde og læse spalte op og spalte ned. Ja og så er der selvfølgelig dem der er ordblinde. Har du et vigtigt budskab du skal ud med, så kan en video være en rigtig god ting. Her kan alle, der forstår det sprog du taler, være med og forstå dit budskab. De bedste services til det formål er Vimeo.com og YouTube.com. Sidstenævnte kender du sikkert i forvejen, for sjov og ballade. Vimeo er mere til professionelt indhold.

Ellers andet?

Med overstående 3 punkter så er du godt i gang med din hjemmeside. Nu skal du bare bruge en hjemmeside der er nem at redigere og hurtig at arbejde med – Sådan et system kender jeg selvfølgelig også. Læs mere om WordPress her – Lav en hjemmeside eller blog med WordPress.