Bindestreg i domænenavn?

Skal der en eller flere bindestreger i mit domæne, eller skal jeg helt undlade dem? Det er et spørgsmål man møder tit, også en overvejelse jeg selv har haft ved flere lejligheder. Er dog hver gang nået frem til samme konklusion. Drop bindestregen!

Problemet er at når du møder en webadresse der ser sådan her ud: Billige-fjernsyn-koebes-her.dk så ser det lidt spammy ud! Billigefjernsynkoebesher.dk ser stadig spammy ud, men er nemmere at huske. Bindestreger blev brugt førhen, da man gerne ville findes på søgeord som: billige fjernsyn. Den mulighed har Google dog ned-prioriteret i søgeresultaterne.

Køb både med og uden bindestreger

Vælger du så eksempelvis: Billigefjernsyn.dk, så er det en god idé også at købe billige-fjernsyn.dk og viderestille trafikken til den anden adresse. Problemet kan nemlig være at din konkurent får fingrene i det andet domæne. Så fik der egentlig skulle handle hos dig på: Biligefjernsyn.dk ender på Billige-fjernsyn.dk, og det er du jo ikke interesseret i.

Bindestregerne gør det let at læse

Ja, men hvem skal læse domænet? Er det Google eller brugeren? Langt de fleste hjemmesider bliver fundet ved hjælp af en søgemaskine, selv hvis folk har set en webadresse i avisen, i tv, eller et andet sted, så er der rigtig mange der starter hos eksempelvis Google, frem for at indtaste adressen. Her er der fokus på overskrifter og indhold, frem for webadressen. Google forstår godt dansk, og er ikke i tvivl om hvad: Billigefjernsyn.dk betyder.

Tænk på talesproget

Hvis du hører webadressen i radioen eksempelvis: Billige fjernsyn dot dk. Så vil mange, mig selv inklusiv, skrive billigefjernsyn.dk i browseren. Hvornår har du tit hørt et radiospot med: www billige bindestreg fjernsyn dot dk, nej, det bliver for svært at huske. Svære domæne adresser bliver ikke husket og dermed sjældent besøgt.

Æ, Ø og Å i domænenavnet?

Undgå special bogstaver og tegn i webadressen. Mange browsere har svært ved de danske special tegn, så undgå dem som hoved domæne. Det kan dog give god mening at sikre sig domænet med 301 viderestilling til hoveddomænet. Det kunne eksempelvis se sådan her ud:

ølbryggeren.dk -> olbryggeren.dk
oelbryggeren.dk -> olbryggeren.dk

På den måde sikre du at alle besøgende når frem til din side, uanset hvad de taster i deres browser.